museumbovenheader

Balie en ontvangstruimte

Gastvrijheid is ons motto! Wij ontvangen de gasten voor het museum, verkopen het entreekaartje en vertellen de mensen wat ze ongeveer kunnen verwachten binnen de deuren van het Visserijmuseum. De baliemedewerkers houden de ruimte netjes en zorgen ervoor dat alle ruimtes toegankelijk zijn voor de gasten. Binnen de ontvangstruimte is ook een klein souvenirwinkeltje waar mensen een leuk cadeautje kunnen kopen voor de thuisblijvers.

Naast de balie is er een Toeristisch Informatie Punt (TIP) ingericht. Wij maken de toerist graag wegwijs in het mooie Lauwersmeergebied, de gemeente De Marne en omstreken. Er is een veelheid aan foldermateriaal en fiets- en wandelkaarten. Voor de watersporter zijn er de nodige waterkaarten verkrijgbaar, onmisbaar in de nabijheid van de binnenhaven van Zoutkamp!

Ons doel is om iedereen tevreden en met een glimlach weer naar buiten te laten gaan!

debalie

Vrijwilligers van het Visserijmuseum

Dankzij een grote groep vrijwilligers kunnen toeristen van april t/m oktober zeven dagen per week terecht bij het Visserijmuseum. De vrijwilligers houden zich onder andere bezig met de inrichting van de wisselexpositie, het onderhoud van de museumschepen en de organisatie van vaartochten (zie video). De gidsen verzorgen op aanvraag rondleidingen in het museum. De garnalenpelsters en visbakkers vormen de 'living history group'.