zoutkampheader

De collectie van het Visserijmuseum

railsvisserijmuseum

Het Visserijmuseum is sinds 1994 gevestigd in de voormalige, monumentale betonningsloods van Rijkswaterstaat. De oude ijzeren hefkraan op de havenkade en de rails waarover de 'tonnen' op lorries voor onderhoud naar binnen konden worden gereden, zijn daarvan nog de stille getuigen.

De jaarlijks wisselende expositie heeft steeds een relatie met Zoutkamp, de zee en de visserij. In de vaste opstelling vind je scheepsmodellen, visgerei, gereedschappen, de mijnzaal met veilingklok, motoren, zendapparatuur, zeekapen en een nagebouwde stuurhut.

360 graden foto van één van onze scheepsmodellen, de reddingboot Carlot. Draaien naar links, rechts, boven en beneden. Volledig scherm

Als je het museum binnenloopt, kom je eerst in de vaste expositieruimte. Hier staat ook de Duitse garnalenkotter TÖN 2 met alles erop en eraan.

uitzichtloodsenkln

Op de binnenplaats van het museum staat Siegerlida’s Hoeske, een origineel herbouwd Zoutkamper vissershuisje met een inrichting van rond 1900.

Voor het museum liggen de ZK 4 Albatros en de ZK 31 Neptunus.

Ook kinderen kunnen zich in ons museum prima vermaken. Er is een struunroute voor de grote kinderen en ze kunnen een knopendiploma behalen. De kleintjes kunnen vissen vangen of kleuren in de kinderhoek.

Foto-impressie van het Visserijmuseum, klik op één van de foto's om te beginnen.